Track King (excellent browser paardenspel)

Heb je een leuke of vermeldenswaardige link? Plaats hem hier.
Thuru
BerichtenCOLON 2
GeregistreerdCOLON 11 Mei 2009 19:10

Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor Thuru » 11 Mei 2009 19:11

Motivatie: Omdat ik dit spel via een link van een ander spel heb gevonden (cybernations dacht ik) en dit een meer dan uitstekend spel is (hoogstwaarschijnlijk beste paarden browser game wat te vinden is op internet) en omdat hier paardenliefhebbers zijn, wilde ik jullie dit niet onthouden. Hierbij dus een compleet artikel over dit meer dan excellent browser game.

Track King is een online management game wat je gewoon via je browser speelt net als vele andere browser games. Je hebt een stal met racepaarden en uiteindelijk doel is om wedstrijden ook te gaan winnen.

Zelf heb ik totaal, maar dan totaal niets met paarden. Ik heb ook niets met voetbal, maar speel ook wel hattrick.

Track King onderscheid zich metname van de andere management games dat je echt soms keuzes moet maken. Hierdoor zal geneen stable het zelfde zijn.

Betreft paarden kan je die laten racen op 5 verschillende soorten afstanden die ook weer onderling varieren per afstand. Een track kan van 800 tot 3200 meter zijn. Paarden hebben een aantal skills, hebben elk een verschillend temperament, zijn groter of kleiner en hebben een bepaald gewicht. Al deze variabelen hebben invloed, maar ook de baan en het weer en de ervaring van zo een beest.

De races kan je allemaal bekijken. Dit als de race gedaan is. Graphics en qua mogelijkheden instellen hoe je het wil bekijken is diverse en bevat genoeg mogelijkheden om ook de race te analiseren. Los daarvan zijn er een aantal analiseer tools die die je kan gebruiken om te zien welk part van de race je het beter of slechter deed vergeleken bij de rest.

Betreft jockeys zijn daar globaal 3 soorten van. De profesionele jock, deze is over het algemeen het best. Deze huur je voor een bepaalde periode en dat kost je salaris per week. Je hebt apprentice jockey die je kan trainen (op 17 verschillende vaardigheden). Daarnaast unlisted apprentice jocks, deze kunnen het minst en zijn vaak gewoon erges vandaan geplukt, op een paard gezet en dan zoeken ze het maar uit. Deze zijn het goedkoopst.

Zelf zou ik het advies geven of een pro jock of apprentice jock te nemen. Extra voordeel is dat je per pro of apprentice jock wat mee doet aan een league race je extra geld krijgt, mits je dus een van de 2 soorten gebruikt. Bij unlisted is er dus geen bonus.

Je kan paarden kopen en verkopen. Verder is ook de mogelijkheden om studrechten te kopen, dit als je paardjes wil fokken. Het fokken kan ook met je eigen paarden als je tenminste een male en stallion hebt. Over het fokken valt veel te zeggen. Dit is behoorlijk met details uitgebouwd en is te complex om hier uit te leggen. Dit zal je later in de game ontdekken. Voordat je ├╝berhaupt begint ermee, is het wel handig als je de rest van het spel ook begrijpt.

Daarnaast kan je maximaal 3 special facilities bouwen. Deze hebben een behoorlijke aanschafwaarde en de upkeep is erg hoog. Er zijn in het spel momenteel 18 verschillende special facilities. Je kan ze bouwen of niet bouwen. Dat is aan elke maneger te bepalen. Ook kan je bepalen wat je aan upkeep wil uitgeven. Advies om het maximale te besteden om ook het maximale uit je faciliteit te halen. Het is niet nodig om perse specialist facilities te bouwen. Je stable kan prima zonder.

Je kan tot maximaal 60 uren training aan je paarden geven en tot maximaal 30 uur vets. Dat laatste zorgt voor de health en conditie van je paard. Je begint met 4 paarden en dus ook 4 stables, je kan er maximaal 30 hebben. Dus ook hier de keuze welke paarden geef ik hoeveel training en vets.

Je stable raced ook mee in een league en deze is verdeeld in 6 classes. Eind seizoen kan je promoveren of degraderen en een seizoen bestaat uit 11 races elke week. Daarnaast zijn nog de zogenaamde stakes, maar dit kost inschrijfgeld wat je van je financieen betaald.

Je krijgt als je start 250000 mee voor je stable en 50000 persoonlijk geld. Het is niet raadzaam om rood te gaan staan al is dat wel mogelijk. Het persoonlijk geld kan oa worden gebruikt voor weddenschappen af te sluiten. Dit kan, maar hoeft niet.
Dat wedden gebeurd dus met ingame geld en niet met eigen real geld. Het enige voordeel wat je kan hebben is dat je persoonlijk ingame geld groeit en je prestice hoger wordt. Dat laatste heeft ook weer positief invloed op je stable.

Anyway, trackking is een behoorlijk complex spel. Spel is totaal engels. Daarnaast zitten alle functies van het spel her en der verspreid, dus in het begin is het soms echt zoeken waar wat zit. Als nieuwe manager krijg je een week Owner Club kado, dit is een betaald memberschip, waar je een gastenboek, noteboek, bookmarks en dat soort dingen krijgt, naast een paar handige evaluatietools. Deze Owner Club is niet perse nodig en zonder race je even goed of slecht als met. Daar zit dus geen verschil in.

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat de navigatie flink wennen is en voor een beginner toch lastig is. Desondanks denk ik, als je de help en de forums regelmatig leest en metname dat in het begin je er wel uit moet kunnen komen. Het spel kent gigantisch veel mogelijkheden. Zelfs na een maand spelen kom je soms nog dingen tegen die je nog niet opgemerkt heb omdat deze wat dieper in het spel zitten.

Uiteraard bevat het spel ook een aantal eigen forums. Zelf heb ik daar een private forum wat Dutch Forum heet. Ik kan daar een ieder een invite voor geven, kwestie ingame (bij track king dus) een berichtje sturen.

Mocht je je registreren (de help kan je bekijken ook zonder registratie) kies dan bij track europe en dan montenegro, 4th class.
Zelf zit ik in die league en het is wel leuk als die wat meer gevuld is met menselijke spelers in plaats van bots.

Mochten er vragen zijn dan probeer ik die te beantwoorden, hoewel ik ook niet overal alles uitben. Ingame ben ik daar ook Thuru. Laat je niet weerhouden door het paarden gedoe, het gaat om een spel en als spel is dit zeer geslaagd vanwege de unieke opzet en de vele vele mogelijkheden.

Er zijn ook een flink aantal hulp en fan sites van dit spel. De links hiervan kan je ook in het spel vinden.

Er is de mogelijkheid om een mentor te vragen. Vanwege de complexiteit van het spel is dit zeer zeker aan te raden.

Track King bestaat nu ruim 2 jaar als spel.
Conclusie:
Playgame: 9 (eigenlijk een hoger cijfer omdat spel zo kort bestaat)
Navigatie: 7 (voor beginners lastig, daarom zo laag cijfer)
Graphics: 8 (voor zover de graphics die in het spel zitten is dit prima)

Totaal cijfer, vergeleken bij andere browser games 8.5
Eigenlijk is dit een spel voor doorbijters, voor management liefhebbers zou ik dit spel minstens een 9 geven.
Voor paardenspel liefhebbers zou ik dit spel ook zeker minstens een 9 geven. Heb zelf een flink aantal paarden spellen verder bekeken en deze is absoluut de beste. En dat voor een game wat vrij kort bestaat!

Track King is alleen nog in het engels. Enigszins kennis van wat engels is eigenlijk een must. Spel is ook continue in ontwikkeling.

Tenslotte de link: http://www.trackking.org

Ungarn
BerichtenCOLON 11145
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 06:29

Re: Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor Ungarn » 11 Mei 2009 19:46

Ik zal het eens opstarten. lijkt me wel een uitdaging. :lol:
.
Een theorie blijft een hypothese tot het moment waarop deze aan de praktijk wordt getoetst!

Gebruikers-avatar
Uffie28
BerichtenCOLON 11927
GeregistreerdCOLON 20 Dec 2004 09:08

Re: Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor Uffie28 » 14 Mei 2009 12:11

En Ungarn is het gelukt? :lol:
Pluk de dag, begin elke dag met een lach!!

Gebruikers-avatar
LuvdaTossa
BerichtenCOLON 14883
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 01:40
WoonplaatsCOLON Grunn

Re: Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor LuvdaTossa » 14 Mei 2009 13:23

:lol: genoeg kennis van het engels Ungarn?

Trouwens hoe kom je aan een 8,5 als totaalcijfer? Het gemiddelde van 9, 7 en 8 is naar mijn weten nog steeds een 8.

Misschien kan Ungarn ook vertellen wat zijn cijfers zijn voor dit spel :lol:

Gebruikers-avatar
Uffie28
BerichtenCOLON 11927
GeregistreerdCOLON 20 Dec 2004 09:08

Re: Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor Uffie28 » 14 Mei 2009 15:24

Nee luv, hij kan natuurlijk niet iedereen leren klimmen :lol:

Mss zit er een deutsche vertaler op ;)
Pluk de dag, begin elke dag met een lach!!

Gebruikers-avatar
BCS
BerichtenCOLON 4700
GeregistreerdCOLON 11 Jun 2008 14:30

Re: Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor BCS » 14 Mei 2009 15:33

Luv, waarschijnlijk krijg je de zoekfuntie aangeboden :lol:
Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard.

Oja, en, The reward of a thing well done is to have done it.

Thuru
BerichtenCOLON 2
GeregistreerdCOLON 11 Mei 2009 19:10

Re: Track King (excellent browser paardenspel)

Berichtdoor Thuru » 14 Mei 2009 16:35

LuvdaTossa schreefColon:lol: genoeg kennis van het engels Ungarn?

Trouwens hoe kom je aan een 8,5 als totaalcijfer? Het gemiddelde van 9, 7 en 8 is naar mijn weten nog steeds een 8.

Misschien kan Ungarn ook vertellen wat zijn cijfers zijn voor dit spel :lol:


Sommige punten tel ik minder zwaar en juist de gameplay extra zwaar, vandaar dat gemiddelde.


Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten