Schade

Plaats hier nieuws wat over paarden gaat, wel met bronvermelding!
anna42
BerichtenCOLON 29451
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 10:24

Schade

Berichtdoor anna42 » 29 Mrt 2014 14:01

Schade

Afbeelding

Advocaten zijn net tandartsen. Je kunt ze missen als kiespijn. Totdat de kiespijn zich werkelijk aandient, dan heb je dringend behoefte aan professionele hulp. Als je bijvoorbeeld half eigenaar bent van een hengst en opgescheept dreigt te worden met een jou geheel onbekende nieuwe mede-eigenaar, wil je toch wel even weten wat je rechten zijn.

In De Paardenkrant en op Horses.nl hebben we de laatste tijd vrij veel advocaten over de vloer. In de Eurocommerce-zaak had de paardenwereld behoefte aan juridische duiding: hoe gaat het aflopen met die zeer vooraanstaande springstal, is er niet een kans dat Gerco Schröder over London kan blijven beschikken? Op al dit soort vragen gaven we de afgelopen tijd antwoord. In de laatste editie van De Paardenkrant gaan we weer in op het bizarre feit dat er straks mensen mede-eigenaar worden van een voormalige Eurocommerce-hengst, terwijl zij geen idee hebben van alle lopende afspraken rond het management en de aanzienlijke kosten die er met het houden van een hengst gemoeid zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Leo en Marthijs Brouwer (mede-eigenaren van Namelus R), Stoeterij Duyselshof (mede-eigenaar van Zagreb) en Reinie Tewis (mede-eigenaar van El Clarimo) geen idee hebben in welke belangenconflicten zij straks met hun nieuwe mede-eigenaren verzeild kunnen raken.
Het is de taak van de journalistiek om – in dit geval met behulp van advocaten – te vertellen hoe het zit. Maar ik stond helemaal niet zo te trappelen om de zaak rond het dressuurpaard U2 in de openbaarheid te gooien. De voormalige amazone en de stal waar U2 ruim drie jaar verbleef, worden ervan beschuldigd dat zij dit paard hebben mishandeld. Op foto’s is in de mond op de lagen een gat te zien – tot op het bot. Volgens een Vlaamse professor veroorzaakt door inwerking van het bit.
De Paardenkrant wist al geruime tijd van deze kwestie. Nu de rel zich via De Telegraaf en RTL Boulevard over het hele land heeft verspreid, doen we er ook verslag van. Maar in dit geval zie ik helemaal geen maatschappelijk belang bij openbaarmaking. Als een eigenaresse en een amazone strijden over een verwonding en de daaruit voortvloeiende schade, heeft fact-finding voorrang. Als een rechter zich hierover heeft uitgesproken, dan pas heeft het publiek er belang bij om hierover te worden geïnformeerd.
Met een gerichte actie in de landelijke media meenden de eigenaresse van U2 en haar advocaat hun belangen veilig te stellen. Maar zij schaden daarmee het belang van de paardenwereld.

Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur
Deze opinie verscheen woensdag 26 maart in De Paardenkrant


Zie verder de reacties onderaan de pagina.

http://horses.nl/opinie/schade/
'Eine Warmblutzucht wird den Araber um so eher gebrauchen, je weiter sie vom ihm entfernt ist'! (Landstallmeister Dr. E. Bilke)

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten