Paard mag van baasje mee op café

Plaats hier nieuws wat over paarden gaat, wel met bronvermelding!
anna42
BerichtenCOLON 29451
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 10:24

Paard mag van baasje mee op café

Berichtdoor anna42 » 25 Feb 2014 19:23

Paard mag van baasje mee op café

In het idyllische Vlaamse Brugge werkt de koetsier Mark Wentein al jaren om de toeristen het fraais te tonen van de middeleeuwse stad. Sinds 16-jaar heeft hij een bijzonder affectieve band met zijn paard Carlo. De viervoeter en de man werken nauw samen als een hecht team, het vertrouwen tussen hen is dan ook grenzeloos.

Afbeelding

In de rustige landelijke omgeving even buiten de drukke binnenstad gaat Mark zoals iedere goede Vlaming regelmatig een pintje gaan pakken. De grappige koetsier staat erop dat zijn beste vriend steevast meegaat. In enkele cafés in Brugge kan men dus een paard aan de toog zien staan, letterlijk. Menig toerist zal de eerste maal zijn ogen uitwrijven en denken een hallucinatie te hebben te wijten aan de honderden Vlaamse bieren, maar neen, het is waar.

Het paard is vreemd genoeg heel relaxed in de drankgelegenheid zolang zijn baas er maar is. De vaste kroeggasten kijken er al lang niet meer van op.

Het paard is niet zomaar een oude knol, het is een heus top paard. De viervoeter blijkt zelfs avontuurlijk te zijn aangelegd. Hij figureerde in een Vlaamse historische fictiereeks, gaat regelmatig lopen op de Vlaamse stranden en in zelfs al op vakantie geweest naar Portugal.
'Eine Warmblutzucht wird den Araber um so eher gebrauchen, je weiter sie vom ihm entfernt ist'! (Landstallmeister Dr. E. Bilke)

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten