EK: Duits dressuurgoud na thriller, Nederland zilver

Plaats hier nieuws wat over paarden gaat, wel met bronvermelding!
anna42
BerichtenCOLON 29451
GeregistreerdCOLON 19 Okt 2004 10:24

EK: Duits dressuurgoud na thriller, Nederland zilver

Berichtdoor anna42 » 21 Aug 2013 19:04

Valegro op plaats 1.

Afbeelding

Grand Prix naar niet eerder vertoond niveau

Edward Gal brak de wedstrijd in de vroege ochtend geheel open met een ijzersterke rit die hem en Glock’s Undercover (v. Ferro) 81,76% opleverde. Kort voor hem had Carl Hester met Uthopia (v. Metall) een wat teleurstellende proef afgewerkt die goed was voor 75,33%. Een uur later kantelde de landenwedstrijd geheel richting Nederland toen Kristina Sprehe met Desperados (v. De Niro) fouten maakte en uitkwam op 75,06%.

De slotruiters van de om eremetaal strijdende landen brachten deze Grand Prix vervolgens naar een niet eerder vertoond niveau. Charlotte Dujardin en Valegro (v. Negro) braken met de best gereden proef ooit het wereldrecord en zetten met 85,942% de Britten weer op poll position. De druk lag op de frêle schouders van Adelinde Cornelissen en haar weer volledig herstelde Jerich Parzival (v. Jazz). Cornelissen en haar imponerende vosruin vochten voor wat ze waard waren en plaatsten Nederland weer bovenop het podium met 80,85%.

Langehanenberg maakt zich onsterfelijk


Niet eerder moest er zoveel gerekend worden en niet eerder waren steeds wijzigende, voorlopige scores zo van invloed op het eindscenario. Voor haar rit was bekend dat Langehanenberg haar beste score ooit moest rijden voor goud en haar een na beste score voor zilver. Ze maakte zich onsterfelijk in eigen land. De wereldtopper schommelde gedurende haar hele proef rond de benodigde 83,693 voor goud en haalde de hoofdprijs binnen met een geslaagde laatste lijn, inclusief de beste getoonde piaffe van Damon Hill vandaag. Haar eindscore van 84,377% bracht Duitsland voor het eerst sinds vijf jaar weer bovenop het podium op een groot kampioenschap.

Reactie bondscoach Ernes


Bondscoach Wim Ernes toonde zich een goed verliezer. ‘Als je verliest van iemand die beter rijdt, kun je daar gewoon mee leven. De beste heeft vandaag gewonnen. Op het eind lagen ze maar een neuslengte voor en hoewel verliezen zuur blijft is dit een mooie zilveren medaille.

Bron: Hoefslag

Resultaten
http://results.scgvisual.com/2013/herning/r61.html
'Eine Warmblutzucht wird den Araber um so eher gebrauchen, je weiter sie vom ihm entfernt ist'! (Landstallmeister Dr. E. Bilke)

iones
BerichtenCOLON 3001
GeregistreerdCOLON 23 Okt 2005 08:50
WoonplaatsCOLON Twente

Re: EK: Duits dressuurgoud na thriller, Nederland zilver

Berichtdoor iones » 08 Apr 2014 16:03

Als Langehanenberg weer gestart is met Damon Hill (wat er stom genoeg niet bij vermeld staat), vind ik het niet gek dat ze zich onsterfelijk maakt.

Dat is voor mij dressuurpaard nr. 1.

Gebruikers-avatar
master
BerichtenCOLON 4209
GeregistreerdCOLON 30 Sep 2008 19:53

Re: EK: Duits dressuurgoud na thriller, Nederland zilver

Berichtdoor master » 08 Apr 2014 18:17

Van dit filmpje ben ik wel errg geschrokken.
http://www.topdressage.tv/phpBB3/viewto ... 190&t=7954
en zeker géén 80 % waard!


Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten